Blog – moji hobiji pa to…

by Rok D.

Blog – moji hobiji pa to… - by Rok D.

En cel avio dan, odžene vse slabosti stran…

Začel sem kar zgodaj (beri: ob 8ih na Brniku), pa vseeno zamudil odhod Matevža Lenarčič, ki je mimogrede že uspešno zaključil prvi dan v Maroku.

Po kakšni uri “reševanja sveta” z inštruktorjem (Anže), se odločiva poleteti z Diamond DA20. Vse kar sem do sedaj letel je Cessna 172 in ker je bilo še dovolj časa do moje uradne ure, sva vzela to dvosedežno letalo in naredila en šolski krog ter par krogov okoli domače hiše. Ta čas sva tudi izkoristila za par fotk, da bo še kaj slikc na tem blogu.

Luškan avionček… precej bolj odziven v primerjavi C172. Sem pa doživel tudi kako biti za par sekund v breztežnostnem stanju – NORO! Sem mislil da sem tudi vse skupaj posnel, pa sem na koncu ugotovil, da nisem nič posnel 😉 tko da bo treba zadevo ponovit.

Po špikanih čevapih in polnjeni pleskavici sva se pa odpravila v zrak z C172, kjer se je nadaljeval trening šolski krogi oziroma temu se reče vaja 13 – V13. Takoj na začetku me kontrolor pošlje v levi šolski krog… in takoj blokada, drama, ker sem do sedaj delal samo desne šolske kroge. Že vzlet je bil porazen (bodi pozoren na fimčku) in v podobnem tempu naslednje pol ure. Ko se mal nakuliram, se samozavestno odzovem predlogu inštruktorja, naj prevzamem komunikacijo s stolpom in kaj – ze spet drama. Kontrolor meni reče RWY13, jaz pa nazaj RWY31…. krneki.

Imam pa tudi svetel trenutek dneva: od 6ih pristankov, mi je en uspel tko kot je treba juhuuuuu…

Test št. 2 GoPRO kamerce namontirana na sredini…

Category: Uncategorized
  • Tadej says:

    Nice Rok, two thumbs up!!! Keep up the good work…and I’m taking a number for a (free) flight 🙂

    10.1.2012 at 15:51

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*